GAS

Het gas en energie verbruik bij douchen tijdens een gemiddelde douchebeurt van 5 min bedraagt 0,2m3 . Een douchebeurt van 5 min verbruikt 50 liter water!

Heb je een gezin en stapt iedereen dagelijks onder de douche dan loopt het gasverbruik snel op! Het gemiddelde jaarverbruik bij een douchebeurt van 5min per gezin komt ongeveer uit op 292m3 .

De meeste gezinsleden staan langer dan 5min onder de douche. Door de stijgende gasprijzen is het besparen op het gasverbruik zeker de moeite waard.

Besparen is mogelijk door voor een water en energie besparende douchekop, douche set of hoofddouche te kiezen van Methven.

Thermostatische kraan/gas/elektriciteit ’s besparing

Met een thermostatische kraan kan je de temperatuur lager instellen en vast houden. Je verbruikt zo minder gas omdat het water sneller warm is en op temperatuur blijft. Een thermostatische kraan levert ook nog eens een besparing op van duizend liter water!

Water

Een gemiddelde Nederlander verbruikt 119 liter water per dag! Elke dag komt 40% daarvan, 50 liter uit jouw douchekop.

De douchekoppen van Methven besparen tot 70% water en energie vergeleken met normale douchekoppen.

Dankzij het ontwerp, hoogwaardige technologie, kwaliteit en lage prijzen bespaar je water en energie en is de investering snel terugverdiend.

Het besparen van water en energie is van groot belang. Door minder water te gebruiken, reduceren we dus ook ons energieverbruik en verminderen we onze CO2-voetafdruk. Daarnaast gaat de rekening van de energieleveranciers omlaag.